21.06.2009 г., 14:18 ч.

Дете на мрака 

  Поезия » Друга
551 0 2

Едно дете на мрака в кръв се ражда -

самò срещу калната тъга,

с капка горещ восък в ръка -

и рухват стените, които изгражда.

В нищетата – безцветна дъга.

 

Тихи лунни блясъци в гората,

две скрити очи над плячката бдят;

самотен писък бяга из полята,

а хищникът се крие в тишината.

И черни танци стъпките следят.

 

Смъртният танц ухае на цветя,

но тъжната симфония приключва

и цигуларят изпарява се в нощта.

Болезнен вик тъмата заключва,

а сетне бе безкрайна самота.

© Денис Метев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това определено внушава смръзяващи и страшни усещания, че нещо се крие в тъмното и дебне.
  • "а сетне бе безкрайна самота."
    Прекъсната от дървен кол в гръдта. (т.е. има лечение)
Предложения
: ??:??