25.07.2018 г., 0:02 ч.

Дете на светлината 

  Поезия
905 0 2

В очите ми гори светлината омайна,

а душата ми е в плен на Пролетта,

сърцето ми е като мина златна

на простор, висини и красота.

 

Аз целият съм дете на Светлината,

дете на небосклона бляскав, светлосин,

моята усмивка е плод на чистотата,

а радостта ми идва от извор пъстросин.

 

Говоря с птиците, цветята, дървесата,

обиквам хората със златните сърца,

летя кат щъркелите бели над блатата

и приемам святите зрънца на Любовта.

 

Радвам се, когато под липите златолистни

Божествений нектар се влива в човешките души,

наслаждавам се на красоти искрящи,

що Бог създал е по свежи планини.

 

Грея аз със слънцето блестящо,

благославям тази свята земна шир

и се моля Богу искрено и ясно:

Нека тя пребъде, нека има вечен мир!

© Петър Главеев Всички права запазени

Петър Главеев

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нека!
  • Позитивно е, а това е топлещо чувство.Благодаря!
Предложения
: ??:??