Какво носи радост за жената,
какво я кара де живее?
Отговорът е един: децата,
за тях вечно ще милее.
Да види първата им стъпка
и думичка една чуе.
Да посрещне първата прегръдка,
а дали само това е?
Не, не е.
По-мило е да каже "мамо"
нейното дете...
После "баба", "деде", "тати"
започва да реди.
Тез думички познати
са пламъче в нейните очи.
Пламъче, което грее
и превръща се в радост.
То за мама вечно ще милее
и ще ù носи младост.
© Теодора Всички права запазени