22.06.2021 г., 11:45 ч.

Детска сълза над кавгите 

  Поезия
206 1 4

Ако нямаш пари – запомнѝ,
че си ти най-богат на земята.
Те – парите – са остри стрели
и се впиват дълбоко в душата.

Ако нямаш с кого да мълчиш,
а наоколо всеки говори
и в сърцето си мъка таиш
под небето, което затвор е,

ти тогава плачѝ и крещѝ!
Не забравяй за болката своя!
Не оставяй напразни следи
и встрани не излизай от строя!

Зад завоя се крие съдба.
Тя е детска сълза над кавгите.
Тя е моя и твоя луна,
до която танцуват звездите.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??