27.04.2013 г., 18:52 ч.  

Детска утрин 

  Поезия » За деца
698 0 5

Петле шарено, пернато,

със опашка - чисто злато, 

всяка сутрин кукуригаш

и с едно око намигаш.

 

Каниш ме да стана рано,

Слънчицето замечтано

да обгърна с поглед ясен,

та денят да е прекрасен.

 

Спуска Слънчо златна прежда

и към мене поглед свежда.

Шепне ми слова добрички - 

да обичам всичко, всички!

 

Аз ръчичките протягам,

ставам, за игри се стягам.

И денят ще е чудесен,

щом ме буди Петльо с песен!

 

 

1989 г.

© Юлия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??