26.12.2014 г., 16:37 ч.

Детство мое 

  Поезия
358 0 1

Детство мое, върни се!

Богатство  на чисти души и игри -

липсваш ми,

загърни ме със сребърни облаци!

Пак да бъдем  хлапаци,

боси, мокри, щастливи под скъсан чадър!

Вятър и слънце да не плаши мечтите,

далеч  да бъдат бедите!

Доведи първите чувства и тръпки,

победили  мрака с целувки,

побягват засрамени в къщи!

Лъщи на тротоара сразена първата ревност,

долетяла птица от прастарата древност.

Лъха на обич, закрила, грижа на майка-орлица!

Детство мое, върни се!

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • О, ако можеше да се върне детството, сигурно този свят щеше да е населен само с деца.Всъщност, ако това е възможно, това ще е мечтания свят, който очакваме.
    Хареса ми творбата ти! Поздрав за нея!
Предложения
: ??:??