20.05.2007 г., 22:56 ч.

Девет сини еднорози 

  Поезия
623 0 1
Погледни каляската
на светлината!
Там са впрегнати
девет сини еднорози!
На това прилича ти,
душата-
една триколка
от лилави рози!

Погледай карнавала
на дъгата
виж цветовете
как танцуват
пеят песни!
С маски от звезди небесни
на лицата,
теменуговият дъжд празнуват!

Виж небето-
лазурна пурпурна магия
състезават се
седем облаци крилати!
А тревата пълна,
с безбройни перлички от тия,
които има вътре
във душата ми!

- А слънцето?
- Този крал сияен!
Повелителят на бури,
дъждове и урагани!
Гледа тази картина
хвърля ни по някоя искричка!
Току по пътечка
снежнобяла мина,
и щедро топлината
раздаде си на всички!

© Марияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??