22.10.2021 г., 10:02 ч.

Девета надежда 

  Поезия » Пейзажна
548 8 11

Днес ми е схлупено, мрачно и тъжно,

облак е в чашата с чай отразен.

В локвите кална и мокра окръжност

с пръчка чертае унилият ден.

 

Тихо е някак светът е преместен,

в някакъв купол от студ и от мрак.

Трепва сърцето ми - тупнал е кестен

и тишина възцарява се пак.

 

Тихо край портата странникът бърза,

ехото стъпките сякаш рои.

Вятър, накриво за крушата вързан,

капки дъждовни брои ли, брои.

 

Есен лилавите астри подрежда,

идва ноември, усмивки държи.

Котките пазят девета надежда –

циганско лято и пъстри лъжи.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Облако тает в чашке чая,
Мутную мокрую окружность
День начертил в лужах палкой.
Так незаметно мир сдвигается
Под этот купол тьмы и холода, ...
  1768  11 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??