15.08.2023 г., 8:48 ч.

Девойчиците смъкват се на плаж 

  Поезия
156 2 2

ДЕВОЙЧИЦИТЕ СМЪКВАТ СЕ НА ПЛАЖ

 

... когато почне слънцето да жули – а то с това натрупа трудов стаж,

девойчици по чехли със пискюли се смъкват пак на варненския плаж,

в торбичките си носят плажно масло, червило и шишичка със вода,

а аз край тях изглеждам тъй ужасно! – със моята разчорлена брада,

постилат те хавлийките – и сядат, по-белички от масленки със крем,

и – да ме вземат дяволите в Ада! – но с тях съм като в Райския Едем,

те смъкват фиби, шноли, диадеми – все низ аксесоари за коси! –

 

защо не слезе Господ да ме вземе? – от гледката поне да ме спаси,

по пясъка вървят като Богини – безброй Богини! – сякаш на парад,

и бризът с "Менует" на Бокерини ме връща във един изгубен свят,

там, дето преди век бях млад и силен! – и мои бяха сините вълни,

и още не ухаех на босилек в съня на влюбени във мен Жени,

доде една със сари се притули, зове ме другата: – На абордаж! –

през моя сън по чехли със пискюли девойчиците смъкват се на плаж.

 

22 юний 2019 г.

гр. Варна, 18, 00 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??