8.07.2012 г., 1:02 ч.

Девойката с драконовото тату 

  Поезия » Любовна
1124 0 15

Отдавна имам брачно паспарту,

улегнал съм като надгробна плоча,

но срещна ли девойката с тату

като вулкан пред водопад клокоча.

 

Ту да я следваш като улав, ту

да пропилееш миг без нея свише.

И слънцето оранжево тату

по облачната гръд ревниво пише.

 

По-бърз и от свръхзвуков руски "Ту"

в черешата кълвачът свърна лани

и ствола й нашари със тату,

а тя отрони плод. И го нахрани.

 

Бих вдигнал Тадж Махал на Тамбукту

девойката веднъж, ако поиска

за да съзра безсънното  тату,

потрепнало под лятната й ризка.

 

А тя не ще. И влакът с: ту-ту-туу

навярно надалеч ще я помами.

Но драконът от нейното тату

езиче ще изплезва във съня ми...

 

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??