7.08.2008 г., 21:44 ч.

Девойко 

  Поезия » Друга
650 0 4
Къде, девойко, побягна?
В сънища само се губиш...
Уж беше нежна, а падна
толко низко,
къде се луташ?
Къде си, девойко чиста,
от спомените мили, дивни
къде ти е метлата
та тъй - отривисто
да замахнеш
към зверовете с бивни...
Къде, девойко, бягаш?
Разкъсаха те вече -
плът, душа
тяло, етер...
Вятърът в косите ти...
Девойко...
Къде е...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??