15.01.2021 г., 7:50 ч.

Диалог 

  Поезия
163 3 2

Няма смисъл да гоним, любима, ветрове и фалшиви усмивки.
Аз съм писал крилатите рими. Останѝ ми сияйна щастливка.
Ти плени ме, когато отказах да живея живота си светъл –
но съдбата добре ми показа, че човек се преражда от пепел.

Ще обичам до болка, любими, и когато те няма, ще зная,
че си верен на моето име и такъв ще останеш. До края.
Ще намеря звезда на небето и с ръка ще сваля висините.
Ще трепери от радост сърцето и Венера ще грее в очите.

Ти си моя Венера, любима! Ще надвием и време военно!
Ти си сън и химера ранима. Любовта ни издига – нетленна.
Не достигам до твоите длани и сънят се разбива в скалите.
Любовта оцветява света ни и вовеки ще бие в гърдите.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??