10.08.2014 г., 19:12 ч.

Диалог с душата 

  Поезия » Друга
393 0 0

 

         ДИАЛОГ С ДУШАТА

 

 

Попитах днес боли ли я душата,

че толкоз скърби преживя,

загуби брат и майка, и баща,

и пак живя, но в самота.

 

Смирена и прощаваща до край,

мъката и болката познала

и днес отново пак сама е,

но истините от живота е разбрала.

 

Сега е ред за равносметка

какво си дал, какво получил,

дали обичал си по сметка

или истинската обич си научил.

 

Ако си дал поне частица радост

и хората със щастие огрял,

и вдъхвал си от свойта младост

ти никога не ще си остарял.

 

Макар годините във надпревара

шеметно изнизват се и бързат,

не променят те духа, а календара,

духовете нямат възраст.

 

Те не подвластни са на -края-,

не знаят граници, прегради,

устремени със любов в безкрая

безсмъртни са и вечно млади.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??