23.08.2005 г., 22:25 ч.

Дилър на крадена любов 

  Поезия
993 0 1

ДИЛЪР НА КРАДЕНА ЛЮБОВ

 

 

Ти за мен си нищо,

ти си просто нощ,

ти си образ в мрака,

ти си сянка с нож.

Денем аз не те познавам,

а нощем грехове ти давам.

Ти си вик,

изчезващ с първите лъчи,

нашето е само миг,

а после си отново с нейните очи.

Денем скитница съм аз,

забравила, че съществуваш в този час.

За мен не си живот,

дори не си и капчица любов,

крием се във сянката на мрака

и се молим да не падне здрача.

Ти си дъх на ледена пустиня,

милващ ме само сред пустите поля.

За мене ти си образ летен,

раждащ се със първата звезда.

Ти си част от вечността

и слънцето те праща отново в пепелта.

 Не си живот,

ти си просто дилър на крадена любов,

търговец си на страст, нежност и печал,

а своето сърце на друга отдавна си предал.

 

© Пандора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??