15.06.2019 г., 12:18 ч.

Димящият комин... 

  Поезия » Гражданска
353 2 1

Димящият комин...*

 

Във планината, както и тогава,

и може би откакто свят светува,

пак Селото в нощта се приютява,

а то запуснато, но съществува...

 

... И ще стоѝ на картата догдето

поне един комин все още пуши,

и старецът с бастуна и бомбето –

пред портата си тишината слуша...

 

В тревясалата взира се пътека,

където вече никой не минава,

но става и пристъпвайки полека –

потъва във: Вселенската забрава...

 

... Последният комин като угасне,

в небитието селото ще мине...

... По улиците буренът ще расне

последният комин като изстине!...

 

02.06.2017.

 

 

*общо 571 са селата в Bg без население, или само с

едноцифрен брой жители;160 са без нито един

постоянен жител; а с един жител са точно 69 села

към средата на 2017 година.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страшна е тази тишина - на запустението, на свършека на един свят...
    Замисляща творба на болезнена тема.
Предложения
: ??:??