19.12.2020 г., 19:33 ч.

Дишай 

  Поезия » Любовна, Бели стихове
990 1 3

 

Единственият начин да влезеш 

в сърцето й

беше да прокараш пръсти по ръката и. 

Да я стиснеш. 

Стискай! 

Здраво. 

Но сигурно.

Стисни! 

Да застанеш на ръба на пропастта

и да дишаш 

не изисква от тебе саможертва. 

Иска се от тебе смелост. 

И много, 

много страхове. 

Да надскочиш себе си. 

Да надскочиш и тях. 

Да си цялост. 

Не време разделно. 

Не отчаяние очакващо,

а стъпка. 

Път. 

Не да скочиш.

Не да се прежалиш.

Не да се побъркаш.

А да дишаш. 

 Дишай! 

 

За любов не се умира. 

За любов се живее.

© Maria Radeva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??