10.09.2011 г., 23:53 ч.

Диспропорции 

  Поезия
655 0 5

Лятото

по-дълго

от обикновено

свърши

в есента

или

през есента

така и не разбрах

защото ме нямаше

докато слънцето

лижеше върховете

с пожълтелия си език

но видях

дърветата

поразголени

щръкнали

флиртуващи с вятъра

жените вечер

по-прилично

облечени

тук-там

по снимките

с мъжки ръце

по тях

вместо с шалове

това лято

беше по-малко

от миналото

мигнах няколко пъти

и свърши

не знам

какво съм правила

преди да изчезна

спомените ми

са се изтрили

заедно с червилото

за другото лято

ще знам

ще спазвам пропорциите

няма да съм голяма

а малка

но уголемена

там където е необходимо

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??