10.11.2009 г., 20:02 ч.

Див копнеж 

  Поезия » Любовна
630 0 4

Сърцето ми более от любов,

а трябва да си тръгна, но не мога:

кипи страстта, в гърдите ми - тревога

и див копнеж, и сатанински зов!

 

Прегръщам те - тъй ласкава, но клета;

обичана възбог от боговете,

но безотрадна... Сън ли е, кажи?!

Не чуваш ли - сърцето ми те моли...

 

И пада гръм над тихите тополи!

Лиричен дъжд вали, вали, вали...

Но гневен и сърдит е небосводът:

 

порой да рукне, буря да трещи!

А пролет е - в душата ми е пролет!

Обичам те! Обичаш ме и ти!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??