11.03.2009 г., 1:58 ч.

Диверсия 

  Поезия » Друга
654 0 3

На Август в края – кървавият ден.
След залеза пак здрач се разпростира –
прелюдие към валса на нощта.
В безмилостния цикъл на света е неин ред да триумфира.

Макар и да отстъпи пред деня,
до утрото пак времето е нейно.
Обвила в плътен мрак реалността,
сънят е истина, а всичко друго – безидейно.

Със залеза порастват наште сенки
и ний порастваме със тях.
Облечени във ветрове летим, 
към бурята насочени без страх.

Здрачът е за нас утроба,
ний черпим сила от умиращия ден.
И с ревове ужасни раждаме се пак
в свят по-неопетнен.

Намазали словата си с отрова,
се хвърляме срещу бездушни врагове.
И дори за хората, които ни обичат,
сме изроди и зверове.

Сред пепелищата на мъртвите души
нощта настъпва мощна, нежелана.
Прикрила всеки недостатък – не с лъжи,
а с истина от падналите неразбрана.

Дали е време за сълзи?
Ще позволим ли те да ни удавят?
Или пък нашите тъги
да ни погълнат и да ни забравят?

По-скоро не,
защото ний сме диверсанти.
Не ще узнаете наште имена...
Успехите остават без награда,
провалът – равен със Смъртта...


От буря ний ще се превърнем в полъх.
И ревовете с шепот ще сменим.
И тихо във телата си на хора,
без грам умора, пак ще се вселим.

В светлината на утрото идно
погиват милярди звезди –
геноцид над безброй човешки мечти...

© Георги Димов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • От буря ний ще се превърнем в полъх.
    И ревовете с шепот ще сменим.
    И тихо във телата си на хора,
    без грам умора, пак ще се вселим.
  • Свобода за интерпретациите!!! И независимост!!! Интерпретирайте на воля, много ви моля!
  • "Дали е време за сълзи?
    Ще позволим ли те да ни удавят?
    Или пък нашите тъги
    да ни погълнат и да ни забравят"
    Често си задавам тези въпроси.Харесва ми много стихотворението ти.
Предложения
: ??:??