15.06.2023 г., 6:34 ч.

Диви цветя 

  Поезия » Друга
342 3 7

 

Диви цветя - подивели

Гледам как цялата поляна е пълна с тях.

Дивеят си на воля.

Шарения до възбог е, и цигания, но нали са диви - така им отива.

 

И нали са диви, никой няма да ги скъса.

Никой няма да ги вземе и да ги сложи във ваза.

Във вазите са питомните цветя, от ония изкуствените, отгледаните в парници.

Вазите са за културните цветя.

А полето е за дивите.

Полето, простора, небето - ей това им трябва на дивите цветя.

Слънцето им трябва, и може би малко дъжд.

 

Диви цветя, подивели.

Цялата поляна е изпълнена с тях.

Цъфтят, та се пръскат.

Гледам полето през прозореца на автомобила и си мисля - дивите цветя са мъдри.

Те знаят, че имат само едно лято.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Svetoslav Vasilev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пак прочетох с удоволствие.
  • И аз ги харесвам и им се възхищавам: мак, див божур, къклица, синчец, метличина, теменужка...
  • Прости и невероятни диви цветя!
    Нека паднат върху тях тези звезди от "Откровение"
  • Много свежест струи от тези диви и щастливи цветя!
  • Друго си е да си малко див. Хареса ми
  • Видях ги и ги усетих. Хареса ми много.
  • Много ми хареса мъдростта в тази творба!
Предложения
: ??:??