Короната похлупи ни в затвор
и къщите ни станаха по-сиви,
страхът намери във душите коридор,
от черни вести и прогнози диви.
И черквите затвориха врати.
В България остана лъч надежда
за вярващите и за грешните дори,
че таз прокоба не отвежда в гроба.
И чакаме със тръпнещи сърца
поредната докладвана развръзка
за битката между живота и смъртта.
Утехата е тъжна и горчива,
по-зле е на много места по света.
Природата цъфти и птици пеят.
Дечицата напук на всичко
пак се смеят.
И възрастните чакат с нетърпение
една прегръдка
и с радостни сълзи да срещнат
зората, светла като откровение.
© Наташа Биразова Всички права запазени