22.03.2018 г., 11:32 ч.

Дивите коне 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Друга
346 1 6

Почакайте ме, вий сте мои братя,

жадувам волната ви свобода.

Ще тръгна и без жалост ще изпратя,

и болка, и тревога, и лъжа.

 

За да препускам с кичестата грива,

през гъсти лесове и през поля.

Надмогнал всичко в мене, аз отивам

да срещна с вас безмерна красота.

 

Тоз Земен Рай покорно е в краката –

реките, планините, песента

на буйни ветрове със дивост свята.

Какво да искам друго от Света?

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??