17.06.2009 г., 20:44 ч.

Джокерът 

  Поезия » Друга
738 0 11

Мен не ме бива във тази игра.
Нито във други - анонсът ми скромен е.
Губя на блекджек или бакара,
бият ме даже на партия домино.
С карти в ръкава, със кент флош, с каре -
хитро блъфират ме майстори в покера.
Пасове, козове, силни ръце -
имам срещу им единствено джокера.

Малък и смешен до важните тузове,
с шапка с пискюли, в костюм със звънчета;
карта без стойност, с трапчинки по бузите -
той се усмихва от всички тестета.
Нито боя има, ни е сред бройките -
толкова сам е в колодата карти.
Има вида си, заради който е
все още гост на Голямото парти.

Аз не разбирам от тази игра.
Нито от другите имам понятие.
С джокера вън от играта стоя,
в ролята само на зрител в спектакъла.

22.05.09

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??