Днес ми стига
Ако Кармата
ми бе сестра,
бих помолил
да не ни разделя Тя!
Ако познавах
Прометей,
изискал бих
с любовен огън
той да ни залей!
Тогава
ще настане благодат
и щастие в сърцата ни
ще грей!
Никой против нас
да се изправи
не ще посмей!
За днес ми стигат
твоите предани очи
и устните ти жарки,
с които сърцето ми
плени!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени