3.02.2019 г., 16:06 ч.

Днес при баба 

  Поезия » За деца
866 1 3

ДНЕС ПРИ  БАБА

 

Днес навън вали, вали,

нейде слънцето се скри.

А  Писана още спи

и похърква  си дори.

Топката, и тя сега

под леглото-там се свря,

скучно й е без игра.

Но ти тъжен не бъди.

Пъстра  книжка разтвори,

нова стихче научи.

Своя песничка запей,

мъничко се поразсей.

И ще разбереш завчас,

как приятно е у вас.

За теб баба от сърце

днеска баница  пече.

Много  хубаво ухае

и е сладка-всеки знае.

Нека вън да си вали,

а  Писана да си спи.

Сладко баничка хапни,

пак  при баба се гушни,

и със обич я дари !

 

Лилия ВЕЛЧЕВА

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, че се отбихте, момичета и оставихте милите си коментари! Беше ми приятно ! Пожелавам ви щастливи мигове с обичните ви деца и внучета!
  • Много е сладко...при баба винаги е хубаво.
  • Тъкмо си изпратих внучката, но следващия път като ми гостува ще и го прочета! Поздравления!
Предложения
: ??:??