19.06.2018 г., 3:02 ч.  

Дневна нощ 

  Поезия » Гражданска
310 1 0

Градът е устойчив на буря от думи.
Дали да си мисля, че има крила?
Когато платил е суровите суми,
и вятър ранил е с магия в ръка,

тогава съм бил от зигота по-малък,
частица от кораб, отплавал на юг –
искрица от огън, до другите жалък,
и залък в сърцето, заседнал напук.

Неказана фраза и спукано чувство,
завеса раздрана и длани над лед.
В душата ми млада е толкова пусто,
но няма пощада към спомена „теб“.

Това е декорът на сцената сива.
Затварям от чувства години и дни.
С тъга ни убива това, че сме живи,
защото денят е създаден в мъглѝ.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??