19.08.2020 г., 14:41 ч.

ДО ДРУГИЯ КАПАН 

  Поезия » Философска
410 1 0

"Да, да"- отвърнала

(без да си спомня нищо).

Д. Габе

 

Амнезията е удобно милостива.

Спестява гняв след грозни думи -

въгленчета в кратера на спомени,

които тлеят, чакат своите часове.

Дали ще се превърнем в хора,

прозрели истината чиста,

/макар не всекиму по мярката/,

или ще се отдръпнем,

щом я мернем с очите чужди,

по-кротки и от бито псе.

Окатият ще приведе глава

и заоре в дълбокото на разума.

Поуката ще го споходи ли,

ако е само зрител ням?

Помагало и времето по своему -

и стигмите с коричка ще покрие.

Ще ги лекува след забравата.

До другия капан.

 

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??