29.05.2008 г., 12:55 ч.

“До моя верен спътник за вечните дни” 

  Поезия » Любовна
885 0 2
 

 

 

Моята малка бяла магия

С неизказано шеметна мощ

Моята жадно даряваща щедра стихия

Идваща тайно всеки миг всяка нощ

 

Избавила сърцето от сивия тежък покой

Моя теглеща бездна от топлина

Най-вярното определение за теб мили мой

Е моята най-търсена сродна душа

 

Искам само свенливия изгрев

Ревностно криещ своя образ от нас

Аз в прегръдката твоя да срещам

На прага на нашия свят съграден от елмаз

 

А пръстите вечно сплетени в своя трепетен танц

Да рисуват шеметни валсови кръгове

Носени от ритъма на биещите ни сърца

Завинаги сраснали се в безпределната цялост

На една бездънна ангелска душа...

© Христина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??