26.07.2018 г., 0:05 ч.  

До седмото небе 

  Поезия » Любовна
307 0 1

ДО СЕДМОТО НЕБЕ

 

Когато паднат всичките звезди

а луната счупи рокче,

Млечният път ще се обезличи.

Лунната пътека ще прескочи

през плет от трънки и бодли.

Ще остави скъсана снага

като пътен знак за луноходец.

Ще поръси сребърна вода

от мечти на пресъхнал кладенец

изровил себе си във тишина.

Тогава, в този час при мен ела.

Скрила съм за теб звездата

и кордела рязната от Самота.

Донеси ми бягаща сълза,

а аз в очите ще я скътам.

И в тази наша красота

ще се гмурнем надълбоко.

Ще открием за нас радостта

Ще я вдигнем нависоко

чак до седмото небе.

© Слава Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??