1.09.2020 г., 11:44 ч.

До скоро! 

  Поезия » Друга
613 5 10

 

 

С усмивка ще те пусна. Знам, че ти
отново ще се върнеш тук след време. 
И ще разроши моите коси
гальовен вятър... A вълни солени
ще плискат във лицето ми прохлада...
Тъгата като пясък ще изтърся.
Ще бъда вечно влюбена и млада.
Една мечта на тебе ще си кръстя.
И ще я сбъдна, зная, непременно! 
(Не вярвам в предсказания скептични!)
Когато стане малко по-студено
ще си припомням песните ти птичи 
и шарените гривни... и смехът,
родил се като изгрев над морето.
Сега обаче време е дъждът
да напои земята... (не лицето ми!)

С усмивка ще те пусна! И ще нося
най-шарената гривна на ръката,
за да ме срещнеш рошава и боса, 
когато се завърнеш, мое Лято! 

 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??