31.03.2024 г., 18:09 ч.

До скоро, Марта! 

  Поезия » Пейзажна
71 0 0

Сънливо прозява се златна зора,
нацупен светликът потърква очи,
неделя последна букет си набра
от цветни, уханни, гальовни лъчи.

 

Април елегантно подава ръка
на своята горда, капризна сестра
и грейва лицето ѝ в ярка дъга
щастлива отива си Марта сега.

 

Но "Сбогом!" не казва, а с меден гласец
продумва "До скоро, любими деца!"
и заникът сипе вълшебен прашец,
подире ѝ, чезнеща бавно в нощта...
 

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??