8.07.2017 г., 18:07 ч.

До смърт 

  Поезия
426 1 4

До смърт
Очите ти са топли, искащи и засмени -
в тях откривам нови светове и вселени. 
А усмивката ти буди в мен 
нещо непознато и нечувано до този ден. 

Щом си наблизо сърцето ми полудява, 
нито една спокойна мисъл не ми остава. 
Сред тълпата очите ми те търсят
дори за другите да съм луда и да се кръстят. 

Може да са прави и да съм полудяла, 
но дали без да обичам ще съм живяла?
Живот без любов е половин живот, 
ще си като някой не виждал небесния свод. 

Без любов си като птица без криле-
повече от всичко да полети тя желае. 
Като крехка роза, неможеща да боде, 
тя какво е болка да причини не знае. 

Ако обичаш ,направи крачка пръв, 
без страх и със смелост като царя лъв. 
Защото за нея не трябва само да говориш
за любовта си струва до смърт да се бориш! 

By:Мария Терзийска

© Мария Терзийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??