2.06.2011 г., 14:16 ч.

До там сме! 

  Поезия » Гражданска
715 0 14

До там, войводо, е най-високата ни кота.

До ръба на цървула и педя, да речем, отгоре,

че ни люлее овчата мисъл, цял свят го знае,

ама питаме кой, как и защо така ни орисал.

До там, войводо, ни е куражът юнашки,

да псуем по кръчми в една чалга-държава

и кога мутрите с бели яки викнат за още,

маанета да правим и да голим задници. За още.

Робия, войводо, дето и ти не си я сънувал -

жив да те късат, стръвно по свойски,

пари от умрели с лихва да сбират,

лъжа и кражба да се славят геройски.

Я по-добре не ставай, войводо,

че и да станеш - мършата много!

Байряка няма кой да ти носи

и са заети… по лични въпроси.

Остани там при Отеца, де ангели пеят!

Додеш ли тука - ще те разпнат и тебе.

Ризите, дето ги нямаш и тях кирливи,

вместо знаме войводско, ще ти развеят.

 

В чест на народа ни и 2 юни!

 

© Лъки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??