26.07.2020 г., 21:26 ч.

До теб 

  Поезия » Друга
398 0 0

                                         На поета Симеон Аспарухов

 

Ти помниш ли как ни сграбчи Животът

от лоното на пътя ни непровинен

и как ни предаде в Царството на мигновения,

за да бъдем посветени с доспехи.

 

Как бяхме нарочени, че сме рицари без оръжие

и че чуждите мечове са нашата броня,

залутани конници без собствен напредък,

които не познават ни милост, ни прошка, ни кредо.

 

Притиснати в железни окови, сновяхме под знака

на онези, които отричаха нашето раждане -

отречени, но без боязън от заустени удари,

че победата е могла да се случи и без наше участие.

 

Постепенно се втурнахме в услуга на своята Истина

и намерихме решение-водач към мечтания остров,

около който потънаха всички напразни усилия

и всички неприпознати копнежи нахалост.

 

26.07.2020 г.

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??