8.12.2007 г., 13:40 ч.

До теб ще съм 

  Поезия » Любовна
888 0 4

Излъга ме, а аз отново ти повярвах.

Надникна в мен, превзе сърцето ми,

подритва го, използва го,

а накрая го захвърли като стара непотребна дрипа.

Как можеше да ме гледаш

и да казваш колко ме обичаш,

а след миг пред всички

и пред себе си дори да го отричаш?!

И с цялата си наглост ти ме питаш,

всичко ли бих сторила за теб,

и аз, глупачката, срещу себе си по теб въздишам,

макар това да значи да застана срещу мен!

Но знаеш ли какво, ще съжаляваш,

в някой миг ще се обърнеш

и ще видиш, че си сам

и пак при мен ще искаш да се върнеш!

Защото те обичам истински,

защото за никой не съм

и няма да направя всичко, освен за теб!

Защото с теб бях себе си, макар и слаба,

защото чувствам, с теб е моята съдба.

Как искам да затворя очи

и с четка на художник душата ти

на бялото платно да изрисувам,

за да видиш НИЩОТО, което живее в теб,

за да мога след това да го изтрия

и отново с бялата боя

да ти вдъхна вяра в любовта.

За да осъзнаеш най-накрая,

че до мен застанал ти си в рая,

че аз съм ангелът с красиви крила,

който бди над теб и винаги ти подава ръка!

© Ива Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??