2.10.2008 г., 10:01 ч.

До вчера 

  Поезия » Гражданска
524 1 4

До вчера


До вчера заводи градихме,
с яки бетонни стени,
с юмруци челичени бихме
врага сред фонтани-искри.


До вчера корави десници
развяваха флагът червен,
строени в гъсти редици
и  погледа - светъл, засмен.


До вчера борбата епична
отчитахме - всеки конгрес
и ползата обща - не лична,
сред скромни Другари с чест.


До вчера, приятели мили,
живяхме в сън неживян
и сякаш, че бяхме камили
в пустиня с изгубен керван.
                                                                                                                                                                    Георги Гълъбов
 

© Георги Гълъбов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Е, девети септември мина, ама...
    Но пък има прилика в разликата!
  • И днес май не е по-различно от вчера, за съжаление.
    Само флаговете си промениха цвета, а юмрукът не е толкова здрав!
    Стихът е чудесен!
  • Зад завоя, никога несезнае кво те чака! Поне го дочакахме за даго видим или отново променяме!!
    Поздрави!
  • то и днес ...
Предложения
: ??:??