До вчера
До вчера заводи градихме,
с яки бетонни стени,
с юмруци челичени бихме
врага сред фонтани-искри.
До вчера корави десници
развяваха флагът червен,
строени в гъсти редици
и погледа - светъл, засмен.
До вчера борбата епична
отчитахме - всеки конгрес
и ползата обща - не лична,
сред скромни Другари с чест.
До вчера, приятели мили,
живяхме в сън неживян
и сякаш, че бяхме камили
в пустиня с изгубен керван.
Георги Гълъбов
© Георги Гълъбов All rights reserved.
Но пък има прилика в разликата!