21.03.2020 г., 8:46 ч.

Добра съм и красива 

  Поезия » Друга
873 9 11

С опашката на лястовица бяла,
съня си пъстроцветен разкроих
и с лунна нишка в златно засияла,
красива бална рокля си уших.

 

И с макове, и бели маргарити,
от щурчова цигулка нежен звън.
С копринен топъл вятър скрих бодлите,
и ноктите лакирах с житен кълн.

 

В косите вплетох нарцис и иглика,
зюмбюли ме напръскаха с парфюм.
Една немирна пролет вън ме вика
и тихо тананика си наум.

 

Пантофки бални даде ми росата,
кристал - пречупват хиляди лъчи.
Танцува валс с лалетата душата,
с искрици смях, в зелените очи.

 

Приятели, ръцете си подайте,
танцува ви се, зная го. Нали?
Добра съм и красива - помечтайте,
а от бодлите само мен боли...

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??