18.11.2022 г., 16:53 ч.

Добрата дума 

  Поезия
246 2 6

Добрата дума – щедър порив топли

дори в душата да върлува зима

и радост пръска и сред степни вопли,

врата в стена отваря, изход има.

 

Добрата дума търси ни, намира

в пустиня, студ, извила в безразличност,

добрите си ръце към нас простира,

обича ни тъй простичко и лично.

 

Добрата дума носи нежен огън,

възторжен, чист, извира от небето.

Добрата дума – дар велик от Бога,

на някой я кажи и ще засветиш.

 

 

© Милена Френкева Всички права запазени

Кажи добрата дума. Не спестявай
похвалите към хората до тебе.
Дали денят е стръмен или равен
зависи от това дали си щедър.
Кажи добрата дума. Тя е проста. ...
  358  10 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??