25.09.2010 г., 20:58 ч.

Добре, че се открихме 

  Поезия
531 0 3

Бях мла­да клон­ка не­цъ­ф­тя­ла

и жа­д­на за лю­бов. Но зи­ма бя­ла

ско­ва­ла бе зе­мя­та и не­бе­то,

и по­ри­ви­те, бли­ка­щи в сър­це­то.

 

Пле­нил ме бе сту­дът в мъ­г­ли­те гъ­с­ти.

Пла­ше­ше ме вя­тър с ле­де­ни­те пръ­с­ти.

Скър­ца­ше със зъ­би тя­го­с­т­но ге­ра­нът:

- Спи, не се про­бу­ж­дай! За лю­бов е ра­но!

 

Но грей­на лъч в очи­те ти за­с­ме­ни

и лу­да тръ­п­ка за­тан­цу­ва в ме­не.

Про­те­г­нах ус­т­ни - то­п­ли­на да пия,

пъ­тя към ме­ч­ти­те с те­бе да от­к­рия.

 

Ед­но до­ко­с­ва­не... И виж ме са­мо -

раз­ко­шен цвят ле­жи на твой­то ра­мо.

Ти пи­еш аро­ма­та ми гор­чи­во-сла­дък.

Във ме­не зрее плод - бо­же­с­т­вен за­лък.

 

Лю­би­ми мой, до­б­ре, че се от­к­ри­х­ме!

До­б­ре, че ле­до­ве­те с теб сто­пи­х­ме.

Се­га се къ­пем в слън­че­ва по­з­ла­та,

заситили със обич нежна сетивата.

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Блазе на този мъж, момиче! Дано след тебе вечно тича! Поздрав!
  • Приятно ми беше да прочета! Това е любов - мечта! И ако някой я е открил, късметлия е! Поздрав!
  • Ето стих за щастливата любов!
    Бъдете!
Предложения
: ??:??