Добре дошла! О, празник за ръцете,
изпълнила със щастие душата ми!
Насмете счупеното от сърцето
и смъртно сряза мойта самота.
Ти веч' си тук. На дъх, без разстояние.
Сега разбирам колко бе изкуствено -
доскоро вдишвал мъчните страдания,
на нечии напълно заблудени чувства...
Добре дошла! О, слушаха стените,
тъй свикнали да чуват тишината.
И хората, и птиците дори се питаха,
дали поета вместо с книга, е с жена...
Ти веч' си тук. Ах, топлите ти устни
със моите в целувка как се сливат!
От жаждата за влагата ти вкусна,
пресъхнал пих и още дълго ще отпивам.
Добре дошла! Телата ни осъмват
едно във друго, сякаш вкоренени.
Кълна се, че макар от плът и кръв,
аз виждам Бог, а всъщност само тебе...
Ще бъдеш тук. Измолих те с молитви.
Не ще те дам, по дяволите. Не!
Дори на Господ, даже и да пита,
та ако ще да се сниши на коленѐ...
©тихопат
Данаил Антонов
15.10.2023
© Данаил Антонов Всички права запазени