18.06.2019 г., 14:05 ч.

Добре дошли в моят океан 

  Поезия » Друга
192 1 1

Ръждясал стон. Разкапала се Скръб. 

Пияна Страст. Любов развратна. 

Прекрасна мебел... от вековен дъб... 

Смъртта единствено в Живота е безплатна!

 

Разпъната Надежда. Изнасилена Мечта. 

Свобода в окови. Милост неродена.

На скелета ни дреха е плътта, 

А топлината губи се в студената Вселена!

 

Доброто е погребано. И Съвестта е там. 

Красивото е дим. Химера, Щастието. 

Оглозгва своето ребро Адам 

и благославя със молитва ястието...

 

Потъпкана е Вярата. Със Идеалите се хранят псета. 

Мирът убит е. Съдбата е обречена. 

Последни рицари са жалките поети 

тъгуващи над Музата... посечена... 

 

      *****

— Добре дошли – Реалността се хили –

Очаквах ви! Със вас ще се нахраня!

Проклети сте със мен щом сте се родили, 

че рибки сте... а от киселина е океана...

 

29.01.2017.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Понякога този свят изглежда точно така в очите ми. Това си е факт!
    А този ми стих ми е сред любимите мои, защото успях (мисля) в него да предам точно това.
    Иначе, естествено, светогледа ми не е толкова черен, но кой ли няма тъмни моменти?
    Благодаря, Марина, за този ти коментар.
Предложения
: ??:??