Добре сте ми дошли Вий, господине!
Заповядайте в машината!
Чувствайте се в нея като у дома си,
тук всички са братя по душа.
Добре сте ми дошли Вий, госпожо!
Спокойно, сградата е без врата.
Останахме си като братя,
затиснати в нечия уста.
Добре дошли, дечица драги!
Добре дошли, тук е рай.
Ще си играете, ще бъдете вий благи,
но един ден ще дойде и тоз край!
Не ще да ви опиша нашата машина.
Това е задача непосилна за мен.
Тук живота ти диктуват хората от горе,
но не онези в безкрайната синева.
Ще останете тук до края на живота си,
не ще да минете през втората врата.
Зад нея, знайте, е животът ви,
контролиран от нечии слова.
Сега си лягайте, че стана късно.
За съня си не берете грижи.
Нали от втората врата ви казаха,
че ще сънувате, за каквот' са ви платили!
© Космически автор Всички права запазени