25.06.2019 г., 8:24 ч.

Добре свършена работа 

  Поезия » Друга
230 0 0

Какво ще вечеряш, ангелогласна, 
докато слушаш музиката на Бах?
Крехки котлети от агнешко
с бейби морковчета с картофки?

 

И ще пиеш гъсто кианти,
а в главата ти ще звучи контрабас 
с най-тържествени дитирамби 
от предишни епохи?

 

Ще притваряш ли, ангелоока, очи,
да усетиш с небцето вкуса несравним?
Ще напишеш ли най-лиричните песни,
докато похапваш?

 

Запиши си да не забравиш после да провериш
до кого е достигнал стихът,
който снощи изпрати.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??