15.03.2017 г., 21:41 ч.

Добрите.. 

  Поезия
824 1 3

Различни герои... и роли различни.

Коя от всички ти си избра?

Добрият герой е често първичен

и плаща цената със своята душа.

 

Той безусловно скача в огъня

и за нож - подава си гърба.

Добрите хора, вярвай, неразбрани са

и сами са в собствената си борба.

 

Добрите... имат характер силен.

Виждат света в различни нюанси,

мрачните - отписват ги наивно.

Всеки нов ден заслужава шанса си.

 

Така и те... дават втори и трети.

Преглъщат себе си и продължават.

Подават рамо за чужди неуспехи,

а за тях кой ли ще страда?

 

Добри са. Това е достатъчно

и носят кръста си с усмивка.

Готов ли си за това предизвикателство?

...Добрите хора дефицит са!

© Емилия Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, така е - дефицит са, но за радост все още се срещат. Поздравления за стихотворението!
  • Има ги, има ги и мисля, че се увеличават. Поздрави и оптимистичен ден!
  • Диоген още ги търси с фенер.Успех!🐴
Предложения
: ??:??