6.08.2014 г., 0:09 ч.

Добрият човек 

  Поезия
3751 0 4

ДОБРИЯТ ЧОВЕК

Добрият човек не очаква награда,
бидейки към вас милостив,
но да, всеки път от сълзите ви страда
и с вашия смях е щастлив.


Добрият човек не живее за слава
и мрази да бъде наричан "герой".
Даже когато съвсем заслужава,
скромно се скрива зад другите той.

 

Добрият човек до гроб е приятел,
без да потърси отплата.
За него си казваш: "Бог го е пратил"
и става ти светло в душата.

 

Добрият човек често гладен остава,
своя хляб с някой друг разделил,
но е сит от доброто, което раздава
и щастлив, че човечен е бил.

07. 03. 2014 г.
Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??