16.11.2018 г., 21:40 ч.

Добро утро 

  Поезия » Любовна
478 1 0

 

Бавничко 
закъснява 
за някъде. 
Не затаявай дъх в очакване, 
няма да дойде. 
Дори и да знаеше, 
за къде бърза толкова 
и за какво закъснява 
(или за кого) 
пак щеше да е делник 
и алармата ѝ 
щеше да се е успала. 
И токчетата, шалът ѝ, дъжда. 
Дори кафето, което не е пила 
я смущава. 

 

Изчакай до последната цигара

и я изпуши из път.
И кафето, което ѝ поръча (изветряло)  

не поръчвай трети път. 
И крачката ти по паважа

равномерна запази напук. 
На въпреки цигарата,

която случи се последна 
и въпреки лятото – проклетото, 
което бързаше за юг. 

 

Ясно беше, 
и на теб, и на сервитьора, 
след третата чаша, 
дори съседът по маса разбра, 
че момичето с червено червило, 
което властва над Нарния през нощта 
и танцува с нимфи край огъня
е твърде заето 
да спори с алармата, 
кой се бил успал повече 
и да убеждава слънцето,

че нямало нужда да гони слана
за да дойде навреме
(било то и за третото кафе).

© Натали П. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??