30.06.2017 г., 14:55 ч.

Добро утро, мое море... 

  Поезия
961 0 3

Добро утро, мое море!

 

Не разбивай вълните си в пясъка.

Не е нужно зарад мен да бушуваш,

аз ще дойда при тебе, море,

само спри, недей да тъгуваш!

 

Вече колко години, море,

как при тебе не съм се завръщал,

но недей да се сърдиш, море,

отдалече, в мечти съм те срещал.

 

Ето ме! Идвам, мое нежно море.

Спри да плачеш дъждовно. Недей!

Бързам, бързам към тебе, море.

Премени се във слънце и пак се засмей!

 

Здравей, мое море! Ето ме! Тук съм!

 

© Минко Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз да си взема химикала и бележника,че знаеш ли как се пише на салфетки!!!
  • Бързай Хари,бързай, че място не остана! По южните ни плажове, сал пияндета ходят, на север пък мамашите заемат ги от рано.
  • И аз бързам,Минко!!!Много хубаво стихотворение!!!
Предложения
: ??:??