23.04.2010 г., 22:34 ч.

Добро утро, Слънце! 

  Поезия » Друга
10242 1 7

Добро утро, Слънце! Усмихни се за мен!

Озари с твоята светлина моя ден.

Подай ми топла ръка, поведи ме,

погали косите ми, с нежни устни докосни ме.

 

Дай ми частичка от твоите протуберанси,

дъга направи ми, вземи ме във плен.

Вятърът около мен да прави реверанси

и палаво, закачливо да танцува със мен.

 

Лъчите ти пътека да бъдат за моите мисли.

Огън в камината на душата ми - твоят плам.

Нежното твое докосване - за сърцето полет птичи.

Отблясъците твои в морето - в зеницата храм.

 

Подари ми детски смях, като арфа звънлив.

Слънчеви зайчета изпрати ми против самота.

Засвири ми на сребърна флейта от морски вълни.

Превърни моя ден в приказна красота!

© Катя Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??