5.10.2022 г., 10:02 ч.

Добро за добро 

  Поезия » Гражданска
270 4 6

Добро е да съграждаш,

добро е да твориш.

Добро е да помагаш,

добро - да утешиш.

Доброто е на блудник

пътя да покажеш.

Лъжеца и подлеца

с доброта да накажеш.

Незрящият да види

през твоите очи.

Добро е да променяш

тежки съдбини.

Добро е да прокудиш

тегоба, самота.

Надежда да даряваш -

това е доброта.

Доброто да възпяваш

и да си готов,

за него да те разпнат

на кръста Христов.

© Златка Чардакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??